lenian

lenian

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 156]

Koperty z kapusty pekińskiej

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przystawka na ciepło: koperty z kapusty pekińskiej z farszem ,proste, szybkie i smaczne. Polecam wszystkim

Koperty z kapusty pekińskiej Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Koperty z kapusty pekińskiej

 

  • 8 dużych liści kapusty pekińskiej
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 plastry szynki
  • słoik pieczarek konserwowych
  • łodyga selera naciowego
  • 2 małe papryczki chili
  • łyżka masła
  • olej
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania:

Koperty z kapusty pekińskiej
Do garnka wlać wodę, doprowadzić do wrzenia, dodać szczyptę soli i cukru. Każdego liścia włożyć do gotującej wody na 1 minutę, aż zmiękną. Pieczarki odcedzić i posiekać. Chili również posiekać i wymieszać z pieczarkami. Seler pokroić na cienkie plasterki. Na każdy z blanszowany liść kapusty pekińskiej położyć pół plasterka szynki i żółtego sera, a na nie położyć część posiekanych pieczarek i trochę selera naciowego. Ułożony farsz na środku liścia, przykryć bokami , następnie złożyć górną i dolną część liścia aby powstała tzw. koperta. Rozgrzać olej z masłem na patelni i smażyć koperty z obu stron na złoty kolor około minuty. Kapustę z nadzieniem podawać od razu po usmażeniu.
Koperty z kapusty pekińskiej
Na każdy z blanszowany liść kapusty pekińskiej położyć pół plasterka szynki i żółtego sera,
Koperty z kapusty pekińskiej
złożyć górną i dolną część liścia aby powstała tzw. koperta.
Koperty z kapusty pekińskiej
smażyć koperty z obu stron na złoty kolor około minuty