Sposób przygotowania:
Krokiety z serem, pieczarkami i kapustą
FARSZ: Kapustę kiszoną gotujemy do miękkości z dodatkiem grzybów suszonych. Po ugotowaniu odcedzamy ją i przepłukujemy wodą i czekamy aż przestygnie. Następnie drobno kroimy kapustę i grzyby. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kostkę. Wrzucamy na patelnię cebulę, kapustę i grzyby. Przesmażamy i przekładamy do miski. Pieczarki kroimy w kostkę i również przesmażamy na rumiano. Przekładamy do miski z cebulą i kapustą. Ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach i również przekładamy do miski z resztą składników. Dodajemy bułkę tartą, doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy. NALEŚNIKI: Wszystkie sypkie składniki wsypujemy do miski i mieszamy je. Dodajemy pozostałe produkty i miksujemy. Masa powinna być rzadka. Odstawiamy na 30 minut. Po tym czasie smażymy cienkie naleśniki. Na jeszcze ciepłe placki rozkładamy farsz i składamy je w "kopertę". Na talerz wbijamy jajko i roztrzepujemy je. Na drugi talerz wysypujemy bułkę tartą. Każdego krokieta najpierw obtaczamy z każdej strony w jajku, a następnie w bułce tartej. Kładziemy je na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek i smażymy na rumiano z każdej strony.