Sposób przygotowania:
Pieczeń Eli z papryką ala pasztetprzygotowanie składników
Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie składników cd
Szczypiorek, natkę pietruszki opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Posiekać szczypiorek i natkę pietruszki z łodygami.
przygotowanie składników cd
Paprykę opłukać, osuszyć i usunąć szypułkę i nasiona. Miąższ pokroić w kostkę.
przygotowanie składników cd
Gotowane mięso z indyka zmielić w maszynce z sitkiem ze średnimi oczkami.
przygotowanie pieczeni
Do mięsa dodać cebulę, czosnek, paprykę, szczypiorek, natkę pietruszki, słoninę, przyprawę do mięs, paprykę w proszku,sól i pieprz.
przygotowanie pieczeni cd
Do przygotowanych składników dodać jajka i wymieszać.
przygotowanie pieczeni cd
Formę keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć do niej masę. Włożyć foremkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C ( z termoobiegiem 160 stopni ) i piec około 40 minut. Smacznego!
gusia1000