Sposób przygotowania:
Faszerowane pieczarki
1. Grzyby dokładnie umyć, po czym odciąć ogonki. Boczek pokroić w kostkę i przysmażyć bez dodatku tłuszczu. Ogonki pieczarek poszatkować lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach i podsmażyć na łyżce tłuszczu, przyprawiając solą i pieprzem. Brokuł ugotować w osolonej wodzie, a następnie rozgnieść go widelcem.
2. Pieczarki, brokuł i boczek smażyć razem przez chwilę, doprawić i dodać śmietanę. Gotować 3 minuty. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, a ich wierzch posypać serem żółtym. Całość zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.
2. Pieczarki, brokuł i boczek smażyć razem przez chwilę, doprawić i dodać śmietanę. Gotować 3 minuty. Kapelusze pieczarek napełnić farszem, a ich wierzch posypać serem żółtym. Całość zapiekać w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 20 minut.