lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zastanawiałam się co też zrobić z tego kawałka mięsa które kupiłam. Dosyć miałam już pieczonych mięs. Wpadłam na pomysł by zrobić coś innego. Zmieliłam mięsko i tak powstała pieczeń rzymska.

Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem

Składniki:

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem

Wykonanie:

Łopatkę myjemy i mielimy na średnich oczkach. Dodajemy starte pieczarki jajo, bułkę tartą, czosnek zmielony, pomidorki pokrojone drobniutko, sól i pieprz. Zalewamy wodą i wyrabiamy farsz.

Farsz przekładamy na folie aluminiową i robimy kwadracik. Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i kładziemy na środku przygotowanego farszu.

Zwijamy w rulonik i zawijamy w folie i przekładamy do keks-ówki. Pieczemy jakąś godzinkę w 200 stopniach.

Odwijamy folię i dopiekamy z 10 minut by się przyrumieniło nam.

Kroimy w plastry grubsze i możemy mieć przekąskę na kolację.

Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :)
Łopatkę myjemy i mielimy na średnich oczkach.
Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :)
Dodajemy starte pieczarki jajo,bułkę tartą ,czosnek zmielony, pomidorki pokrojone drobniutko,sól i pieprz. Zalewamy wodą i wyrabiamy farsz.
Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :)
Farsz przekładamy na folie aluminiową i robimy kwadracik.Ugotowane jaja obieramy ze skorupek i kładziemy na środku przygotowanego farszu.
Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :)
Zwijamy w rulonik i zawijamy w folie aluminiową.
Pieczeń rzymska z pieczarkami i jajem :)
Przekładamy do keks-ówki. Pieczemy jakąś godzinkę w 200 stopniach.