Sposób przygotowania:
Pieczeń rzymska z jajkiem
Cebulę oraz czosnek obieramy i drobno kroimy. Płatki gryczane mielimy na mąkę. Mięso przekładamy do miski i dodajemy jajko, cebulę z czosnkiem, majonez, przeprawy oraz zmielone płatki, wyrabiamy dokładnie. Jajka obieramy ze skorupek.
Połowę masy mięsnej wykładamy do keksówki. Na środku układamy ugotowane jajka i przykrywamy pozostałym mięsem, lekko dociskamy.
Wkładamy pieczeń do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
Połowę masy mięsnej wykładamy do keksówki. Na środku układamy ugotowane jajka i przykrywamy pozostałym mięsem, lekko dociskamy.
Wkładamy pieczeń do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.
kuchenny świat
slodkokwasnakuchnia1
dziękuje