bogda46

bogda46

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

pieczeń szpikowana boczkiem

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

na zdjęciu mięso jest niedopieczone żeby lepiej było widać boczek

pieczeń szpikowana boczkiem

Składniki:

pieczeń szpikowana boczkiem

 

  • pieczeń wołowa lub wieprzowa (ja robiłan z szynki)
  • boczek wędzony
  • sól , pieprz , vegeta , magi
  • listek laurowy , ziele angielskie

Sposób przygotowania:

pieczeń szpikowana boczkiem
Mięso nacinamy ze wszystkich stron i w nacięcia wkładamy kawałki wędzonego boczku . Opiekamy na rozgrzanym tłuszczu ,podlewamy wodą . Kiedy mięso jest półtwarde , kroimy na grubsze plastry i pieczemy do końca dodając przyprawy . Sos zatrzepujemy mąką lub śmietaną .