oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Pieczeń wieprzowa.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Pieczeń wieprzowa też jest smaczniejsza !

Pieczeń wieprzowa.

Składniki:

Pieczeń wieprzowa.

 

  • 75 dag karkówki lub mięsa od szynki
  • 1/2 szt cebula
  • 1 ząbek czosnek
  • sól do smaku
  • majeranek do smaku
  • papryka mielona do smaku

Sposób przygotowania:

Pieczeń wieprzowa.
Mięso bez kości umyć, odsączyć z wody i jeśli jest to kawałek nieforemny, zwinąć i osznurować. Tak przygotowaną porcję mięsa nasolić, natrzeć czosnkiem i majerankiem, ułożyć na blasze lub w prodiżu i wstawić do nagrzanego piekarnika. Do podrumienionego dodać drobno pokrajaną cebulę, wlać kilka łyżek wody i dopiec do miękkości. Miękkie mięso przełożyć na półmisek, sos zlać do kubeczka i wykorzystać do potraw. Wystudzona pieczeń, po zdjęciu sznurka, krajać w cienkie plastry. Przechować w lodówce szczelnie zawinięta w folię aluminiową.

Tagi:

mięso szynka