beetle

beetle

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 158]

Książka Kucharska: Smaczne dania mięsne. Kuchnia domowa.

Pieczeń w konfiturze brzoskwiniowej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jan Petelski, Kuchnia domowa, smaczne dania mięsne

Pieczeń w konfiturze brzoskwiniowej

Składniki:

Pieczeń w konfiturze brzoskwiniowej

 

  • 2  kilo mięsa wieprzowego,
  • 1  pęczek rozmarynu,
  • 5  listków laurowych,
  • 2  ząbki czosnku,
  • 15 dag konfitury brzoskwiniowej,
  • 1  łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sól

Sposób przygotowania:

Pieczeń w konfiturze brzoskwiniowej
Mięso umyć i  osuszyć delikatnym papierem, może to być ręcznik papierowy. Obłożyć rozmarynem i  listkami laurowymi, po czym związać nićmi, umieścić na blasze i  włożyć do rozgrzanego piekarnika, piec ok. 2  godzin w  temp. 180 stopni. Czosnek obrać, zetrzeć, wymieszać z  konfiturą i  koncentratem. Po godzinie pieczenia mięso polać osoloną wodą i  posmarować konfiturą. Piec dalej. Po upieczeniu, pieczeń umieścić na półmisku, podawać z  ziemniaczkami i  surówką.

Tagi:

mięso