dorota20w

dorota20w

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 587]

Pieczeń wołowa 6

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

miękka, bardzo smaczna pieczeń wołowa

Pieczeń wołowa 6

Składniki:

Pieczeń wołowa 6

 

  • pół kg wołowiny bez kości
  • sól morska
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • kminek mielony
  • kolendra mielona
  • łyzka oleju

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa 6
Do miseczki wyspujemy po sporej szczypcie przypraw: soli, pieprzu, kminku i kolendry. Dodajemy łyzke oleju i mieszamy na pastę. Umyta i osuszoną wołowinę (np udziec) smarujemy pastą, wkładamy do rękawa do pieczenia i zostawiamy w lodówce do zamarynowania co najmniej na godzine a najlepiej na cała noc. Pieczemy ok 45-1h w 160st