bogusia19

bogusia19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Pieczeń wołowa po żydowsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Bardzo fajny przepis. Polecam

 Pieczeń wołowa po żydowsku

Składniki:

Pieczeń wołowa po żydowsku

 

  • mała główka czosnku, 2 dag mąki, tłuszcz, 20 daj cebuli, sól i pieprz do smaku.

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa po żydowsku
Mięso umyć, wyżyłować, zbić tłuczkiem, naszpikować ząbkami czosnku, natrzeć przyprawami i pozostawić na 2 godziny. Następnie posypać mąką, zrumienić na silnie rozgrzanym tłuszczu rażem z cebulą pokrajaną w kostkę, skropić wodą i dusić do miękkości pod przykryciem. Miękkie mięso wyjąć, pokrajać ukośnie w cienkie plastry, polać przetartym i doprawionym sosem.