Sposób przygotowania:
Makaron z sosem pieczarkowym
Makaron ugotować według opisu na opakowaniu.
Sos pieczarkowy ze śmietaną:
Pieczarki obrać, opłukać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć. Pieczarki przełożyć do wiekszego garnka , a na tym samym oleju podsmażyć obraną i pokrojoną w kostkę cebule. Cebule połączyć z pieczarkami wymieszać i dusić do 20 minut doprawiając do smaku solą, pieprz oraz dodając bulion. Pod koniec dodać czosnek drobno posiekany, przyprawić przyprawą uniwersalną, a także dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki.
Zagęścić sos:
Rozmieszać dokładnie mąkę z wodą, mieszając dodawać stopniowo do gotującego sie sosu, gotować jeszcze parę minut, zabielić kwaśną śmietaną.
Śmietanę najpierw zahartować;
1/2 szklanki gorącego sosu zmieszać ze śmietaną w celu zahartowania, następnie połączyć mieszaninę z całym sosem.
Ugotowany makaron polać sosem.
Sos pieczarkowy ze śmietaną:
Pieczarki obrać, opłukać, pokroić w plastry. Na patelni rozgrzać oliwę dodać pokrojone pieczarki i podsmażyć. Pieczarki przełożyć do wiekszego garnka , a na tym samym oleju podsmażyć obraną i pokrojoną w kostkę cebule. Cebule połączyć z pieczarkami wymieszać i dusić do 20 minut doprawiając do smaku solą, pieprz oraz dodając bulion. Pod koniec dodać czosnek drobno posiekany, przyprawić przyprawą uniwersalną, a także dodać odrobinę posiekanej natki pietruszki.
Zagęścić sos:
Rozmieszać dokładnie mąkę z wodą, mieszając dodawać stopniowo do gotującego sie sosu, gotować jeszcze parę minut, zabielić kwaśną śmietaną.
Śmietanę najpierw zahartować;
1/2 szklanki gorącego sosu zmieszać ze śmietaną w celu zahartowania, następnie połączyć mieszaninę z całym sosem.
Ugotowany makaron polać sosem.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
To miłe, dzięki i pozdrawiam;)