anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Pieczeń wołowa z miodem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Mięso jest bardzo delikatne i rozpływające się w ustach polecam wybrać młodą wołowinę z pewnego źródła.

Pieczeń wołowa z miodem

Składniki:

Pieczeń wołowa z miodem

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń wołowa z miodem
Mięso umyć i osuszyć, pokroić na plastry, włożyć do naczynia żaroodpornego które należy posmarować smalcem. Do mięsa kroić obraną cebulę w piórka. Dodać ziele angielskie i listki laurowe. Przykryć naczynie i dusić mięso około 40 minut, następnie doprawić do smaku solą i pieprzem. Czosnek przecisnąć przez praskę i dodać razem z miodem do pieczeni dusić jeszcze około 20 minut, w razie konieczności podlać wodą.

Tagi:

mięso