Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Pieczeń z kawałkami papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pieczeń z kawałkami papryki można podać i na zimno i na gorąco - jak kto lubi. Po upieczeniu trzeba pokroić ją w plastry.

Pieczeń z kawałkami papryki

Składniki:

Pieczeń z kawałkami papryki

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z kawałkami papryki
Mięska dokładnie myjemy i osuszamy. Następnie mielimy maszynką do mięsa. Oczyszczoną paprykę kroimy w drobną kostkę. Ser ścieramy na grubych oczkach. Bułkę moczymy w wodzie i dobrze odciskamy z nadmiaru wody. Obraną cebulkę drobno kroimy i rumienimy na rozgrzanym oleju. Zarumienioną cebulkę ściągamy i odstawiamy, aby ostygła. Obrany czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie przygotowane składniki dajemy do miski razem z jajkami i dokładnie wyrabiamy, aby składniki dobrze się połączyły. Doprawiamy do smaku. Przekładamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 210 stopni ok. 1,5 godziny.