misiabe

misiabe

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 146]

Pieczeń z papryką 2

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Tak lubianą przez wszystkich pieczeń rzymską robiłam pierwszy raz. Wyszła bardzo smaczna.

Pieczeń z papryką 2 Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczeń z papryką 2

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z papryką 2
Cebulę i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę podsmażamy na małej ilości tłuszczy. Mięso mielone mieszamy z papryką, jajkami, bułką tartą i cebulą. Na końcu doprawiamy ziołami i przyprawami Boczek kroimy w cienkie plastry. Keksówkę wykładamy boczkiem (nie trzeba jej niczym smarować), zarówno spód jak i boki. Wkładamy mięso. Wierzch również przykrywamy plastrami boczku. Pieczemy około godziny w 180 C. Pieczeń serwujemy z puree ziemniaczanym lub z kromką chleba. Najlepiej kroi się gdy całkowicie wystygnie. Jeśli chcecie danie nieco "odchudzić" pomińcie boczek a foremkę wysypcie tartą bułką.
Pieczeń z papryką 2
Warzywa kroimy w kostę - cebule podsmażamy
Pieczeń z papryką 2
Wszystkie składniki mieszamy z mięsem mielonym
Pieczeń z papryką 2
MIęso wkładamy do foremki wyłożonej boczkiem