Sposób przygotowania:
Pieczeń z papryką 3
Cebule kroimy w kostkę i szklimy na masełku. Po usmażeniu łączymy je z mięsem mielonym. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Do mięsa mielonego wsypujemy 3 łyżki bułki tartej oraz starty ser. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek oraz przyprawiamy całość solą, pieprzem, majerankiem i ostrą papryką. Wbijamy jajka i wszystko dokładnie mieszamy. Kolejno do masy mięsnej wsypujemy pokrojoną paprykę i mieszamy dokładnie. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem i posypujemy bułka tartą. Mięso przekładamy do formy i wierzch smarujemy olejem. Pieczeń wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarniki i pieczemy około godziny. Po upieczeniu pieczeń studzimy i kroimy na grubsze plastry.