motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Pieczeń z papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczeń z papryką i pieczarkami

Pieczeń z papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z papryką i pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z papryką i pieczarkami
Cebulę, czosnek i pieczarki obieramy. Natkę pietruszki i paprykę myjemy i osuszamy. Pokrojoną cebulkę rumienimy na oleju. Do cebulki dokładamy pokrojone pieczarki i smażymy, aż się przyrumienią. Umyte i osuszone mięso i wątróbkę, paprykę oraz czosnek mielimy. Do miski dajemy zmielone mięso z wątróbką, papryką oraz czosnkiem, podsmażoną cebulkę z pieczarkami, jajko, posiekaną pietruszkę i kucharek z pieprzem. Wyrabiamy masę mięsną. Dajemy na blaszkę wysmarowaną smalcem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do temp. 180 stopni ok. 1 godz.
Pieczeń z papryką i pieczarkami
Etap 1 Cebulę, czosnek i pieczarki obieramy. Natkę pietruszki i paprykę myjemy i osuszamy.
Pieczeń z papryką i pieczarkami
Etap 2 Pokrojoną cebulkę rumienimy na oleju. Do cebulki dokładamy pokrojone pieczarki i smażymy, aż się przyrumienią.
Pieczeń z papryką i pieczarkami
Etap 3 Wszystkie składniki dajemy do miski i wyrabiamy.
Pieczeń z papryką i pieczarkami
Etap 4 Dajemy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku.