Sposób przygotowania:
Pieczeń z marchewką
to porcja dla około 10 osób.
Mięso należy umyć natrzec solą i pieprzem (można natrzeć także ziołami). Ostrym nożem naciąć w środku aby utworzył się otwór przez całą długość.Marchewki umyć,oskrobać i włożyć do wyciętego otwory. Mięso ułożyć na natłuszczonej balsze,cienko posmarować z wierzchu olejem,wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni piec aż do miękkości mięsa. Podawać upieczone z ryżem czy ziemniaczanymi kulkami i surówką.
Mięso należy umyć natrzec solą i pieprzem (można natrzeć także ziołami). Ostrym nożem naciąć w środku aby utworzył się otwór przez całą długość.Marchewki umyć,oskrobać i włożyć do wyciętego otwory. Mięso ułożyć na natłuszczonej balsze,cienko posmarować z wierzchu olejem,wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 200 stopni piec aż do miękkości mięsa. Podawać upieczone z ryżem czy ziemniaczanymi kulkami i surówką.