aqua65

aqua65

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 331]

pieczeń ze śliwką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

moja najlepsza pieczeń ze śliwkami która moja babcia przygotowuje

pieczeń ze śliwką

Składniki:

pieczeń ze śliwką

 

  • 2 kg mięsa drobiowego
  • 5 jaj
  • 500 dag podgardla
  • 250 dag suszonych śliwek
  • 2 zwykłe bułki
  • szczypta soli
  • pieprz
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

pieczeń ze śliwką
bułki namoczyć w wodzie odcisnąć mięso drobiowe i podgardle obgotować we wrzątku. Wyciągnąć ostudzać i zemleć w maszynce do mięsa. Następnie dodać jaja oraz namoczone bułki doprawić solą pieprzem i przyprawami. Dobrze wymieszać. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia następnie włożyć do niej połowę mięsa i ułożyć na nim suszone śliwki przykryć resztą mięsa wierzch wygładzić łyżką pieczeń piec ok 40 minut w temp. 200 C.