oryginalnysmak.pl

oryginalnysmak.pl

Kucharz
[Przepisów: 3]

Pieczona brukselka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Dzisiaj koszmar z mojego dzieciństw. Brukselka ale nie taka, jaką wciskali mi w przedszkolu, czyli rozgotowaną, mazistą i mdłą. Ta jest pyszna, chrupiąca i lekko słodka.

Pieczona brukselka

Składniki:

Pieczona brukselka

 

Sposób przygotowania:

Pieczona brukselka
Brukselki obrać, przekroić na pół i wrzucić do miski. Dodać syrop klonowy, sól, pieprz i oliwę z oliwek. Wymieszać i przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. W trakcie pieczenia przemieszać. Duże brukselki pieczemy trochę dłużej.

Smacznego