Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Pieczona chrupiąca ciecierzyca z ziołami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny pomysł na przekąskę. Wystarczy kupić słoik ciecierzycy, dodać trochę oleju i ziół i upiec. Tanio, prosto i pysznie.

Pieczona chrupiąca ciecierzyca z ziołami

Składniki:

Pieczona chrupiąca ciecierzyca z ziołami

Składniki:

  • 1 słoik ciecierzycy ( 40 dag )
  • 1 łyżka oleju
  • czosnek suszony według uznania
  • papryka słodka mielona według uznania
  • oregano suszone według uznania
  • bazylia suszona według uznania

Sposób przygotowania:

Pieczona chrupiąca ciecierzyca z ziołami
1. Ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy. Mieszamy z olejem, ziołami i przyprawami. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.

2. Ciecierzycę pieczemy w temperaturze 220 stopni, aż będzie chrupiąca, czas zależy od naszego piekarnika, moja piekła się około 30 minut. Ciecierzycę od czasu do czasu mieszamy.

3. Gotową podajemy. Smacznego życzę.

Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.

Im dłużej postoi to będzie twardsza.

Można użyć dowolnych ziół i przypraw.