Sposób przygotowania:
Pieczona chrupiąca ciecierzyca z ziołami
1. Ciecierzycę odsączamy dokładnie z zalewy. Mieszamy z olejem, ziołami i przyprawami. Wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
2. Ciecierzycę pieczemy w temperaturze 220 stopni, aż będzie chrupiąca, czas zależy od naszego piekarnika, moja piekła się około 30 minut. Ciecierzycę od czasu do czasu mieszamy.
3. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.
Im dłużej postoi to będzie twardsza.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
2. Ciecierzycę pieczemy w temperaturze 220 stopni, aż będzie chrupiąca, czas zależy od naszego piekarnika, moja piekła się około 30 minut. Ciecierzycę od czasu do czasu mieszamy.
3. Gotową podajemy. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 4 osób.
Najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu.
Im dłużej postoi to będzie twardsza.
Można użyć dowolnych ziół i przypraw.
biedroneczki
Babeczka35
Polecam spróbować :)
lukrowanepierniczki
Babeczka35
Dziękuję i polecam :)
Czekoladka 2