kurka79

kurka79

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Pieczona fasolka szparagowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybkie danie na śniadanie.

Pieczona fasolka szparagowa Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczona fasolka szparagowa

 

Sposób przygotowania:

Pieczona fasolka szparagowa
Fasolkę myjemy, odkrawamy oba końce. Odgotowujemy w osolonej wodzie. Przelewamy na sitku zimną wodą i odsączamy. Na patelni rozgrzewamy olej lub masło i obsmażamy fasolkę na złoty kolor. Doprawiamy do smaku i wsypujemy bułkę tartą. Chwilkę jeszcze smażymy ( należy uważać by nie przypalić bułki bo fasolka będzie gorzka) na złoto. Przekładamy na talerz i gotowe ciepłe jedzonko. Możemy podawać fasolkę jako danie samodzielne lub do kanapek.
Pieczona fasolka szparagowa
Gotowanie fasolki szparagowej w osolonej wodzie.
Pieczona fasolka szparagowa
Odgotowaną fasolkę odcedzamy i przelewamy zimną wodą.
Pieczona fasolka szparagowa
Fasolkę smażymy na oleju lub na maśle roślinnym.
Pieczona fasolka szparagowa
Gotowa fasolka idealna na ciepłe śniadanko.