Sposób przygotowania:
Pieczona karkówka
Karkówkę dokładnie myjemy i przekładamy na cedzak, odsączamy z wody i osuszamy papierowym ręcznikiem. Do miseczki wkładamy składniki na marynatę i mieszamy.
Karkówkę przekładamy do miski i nacieramy marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na 3 - 4 godziny. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy karkówkę z piekarnika i rozcinany worek. Przelewamy do miseczki wytopiony płyn i wstawiamy mięso z powrotem do piekarnika.
Dopiekamy przez 30 minut.
Karkówkę przekładamy do miski i nacieramy marynatą, odstawiamy w chłodne miejsce na 3 - 4 godziny. Po tym czasie mięso przekładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy przez 1 godzinę i 30 minut w temperaturze 200 stopni. Wyjmujemy karkówkę z piekarnika i rozcinany worek. Przelewamy do miseczki wytopiony płyn i wstawiamy mięso z powrotem do piekarnika.
Dopiekamy przez 30 minut.