Sposób przygotowania:
Pieczona karkówka w sosie cebulowym
Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do miski i wsypujemy przyprawy oraz obtaczamy mięso z każdej strony, odstawiamy.
W międzyczasie cebulę i czosnek obieramy z łusek. Cebulę kroimy na mniejsze części i wkładamy razem z mięsem i czosnkiem do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę i wyjmujemy mięso z piekarnika, rozcinany worek i ponownie wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez kolejne 40 minut.
Sos : do garnka przekładamy upieczone cebulę z czosnkiem, sos od pieczenia i wlewamy wodę oraz śmietankę i blendujemy, zagotowujemy.
W międzyczasie cebulę i czosnek obieramy z łusek. Cebulę kroimy na mniejsze części i wkładamy razem z mięsem i czosnkiem do rękawa do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 1 godzinę i wyjmujemy mięso z piekarnika, rozcinany worek i ponownie wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez kolejne 40 minut.
Sos : do garnka przekładamy upieczone cebulę z czosnkiem, sos od pieczenia i wlewamy wodę oraz śmietankę i blendujemy, zagotowujemy.