WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2167]

Schabowe z majonezem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Tradycyjne kotlety schabowe rozbite tłuczkiem, przyprawione solą i pieprzem i posmarowane majonezem a następnie dopiero opanierowane i usmażone.

Schabowe z majonezem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schabowe z majonezem

 

  • 2 plastry schabu
  • sól, pieprz
  • ok. 1,5-2 płaskie łyżeczki majonezu
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Schabowe z majonezem

ETAP 1:

Plastry schabu umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie rozbić tłuczkiem do mięsa na kotlety. Doprawić delikatnie solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony cienko majonezem. Jajko wybić do miseczki i roztrzepać widelcem. Bułkę tartą wysypać na talerz.

Kotlety ostrożnie panierować w jajku a potem w bułce tartej. Na patelni rozgrzać kilka łyżek oleju u włożyć kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor.

Po usmażeniu zdjąć z patelni na talerz przykryty ręcznikiem papierowym żeby odsączyć z tłuszczu. podawać z ulubionymi dodatkami.

Schabowe z majonezem
Schabowy z majonezem w trakcie smażenia na patelni
Schabowe z majonezem
Schabowe z majonezem opanierowane w jajku i w bułce tartej
Schabowe z majonezem
Rozbite kotlety schabowe posmarowane majonezem
Schabowe z majonezem
Rozbite kotlety schabowe przyprawione solą i pieprzem