Sposób przygotowania:
Pieczona makrela
Ryby myjemy i przekładamy na cedzak, osuszamy i wyjmujemy ości. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym, solą himalajską i przekładamy na blaszkę. Następnie posypujemy krojonymi suszonymi pomidorami. Odstawiamy na około 1 godzinę.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i wstawiamy blaszkę z rybami.
Pieczemy przez 30 minut.
Filety rybne skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem cytrynowym, solą himalajską i przekładamy na blaszkę. Następnie posypujemy krojonymi suszonymi pomidorami. Odstawiamy na około 1 godzinę.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 200 stopni i wstawiamy blaszkę z rybami.
Pieczemy przez 30 minut.