kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Pieczona pierś z kurczaka w rękawie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na pyszną pieczoną pierś z kurczaka. Krucha i dobrze przyprawiona może być domową wędliną idealną na kanapki. Polecam.

Pieczona pierś z kurczaka w rękawie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pieczona pierś z kurczaka w rękawie

 

  • 30 dag piersi z kurczaka
  • 1/2 łyżeczki białego pieprzu
  • 1/2 łyżeczki soli cebulowej
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

Sposób przygotowania:

Pieczona pierś z kurczaka w rękawie
Pierś z kurczaka dokładnie myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do miski. 
Przyprawy wsypujemy na talerzyk i mieszamy. 

Osuszoną pierś dokładnie nacieramy z każdej strony i odstawiamy na 1 godzinę. Do rękawa do pieczenia wkładamy pierś i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. 

Po tym czasie wyjmujemy z piekarnika i rozcinany rękaw, ponownie wstawiamy do piekarnika i dopiekamy jeszcze przez 15 minut. 
Pieczona pierś z kurczaka w rękawie
Umytą i osuszoną pierś z kurczaka kładziemy na talerz.
Pieczona pierś z kurczaka w rękawie
Na talerzyk wsypujemy przyprawy i mieszamy.
Pieczona pierś z kurczaka w rękawie
Przyprawy wsypujemy na talerzyk i nacieramy pierś z kurczaka.

Tagi:

kurczak mięso