Sposób przygotowania:
Pierś faszerowana serkiem mascarpone, papryką
Pierś myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Marchewki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej. Paprykę myjemy i kroimy w kosteczkę.
Liście bazylii myjemy, osuszamy i kroimy na drobno.
Do miseczki przekładamy serek mascarpone, pokrojone składniki i startą marchew, przyprawy i mieszamy.
Pierś nacinamy tak, aby powstał otwór i napełniamy farszem pierś z kurczaka. Pierś obtaczamy w słodkiej papryce i zawijamy w folię aluminiową.
Wkładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Następnie rozcinany rękaw i jeszcze dopiekamy przez 10 minut.
Liście bazylii myjemy, osuszamy i kroimy na drobno.
Do miseczki przekładamy serek mascarpone, pokrojone składniki i startą marchew, przyprawy i mieszamy.
Pierś nacinamy tak, aby powstał otwór i napełniamy farszem pierś z kurczaka. Pierś obtaczamy w słodkiej papryce i zawijamy w folię aluminiową.
Wkładamy do rękawa do pieczenia i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę.
Następnie rozcinany rękaw i jeszcze dopiekamy przez 10 minut.
SylaUla
kuchenny świat