Sposób przygotowania:
Roladka z aromatycznym nadzieniem
Filet z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, zbić tłuczkiem przez folię.
Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ułożyć liście niedźwiedziego czosnku, osączone suszone pomidory i pieczarki. Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną.
Oprószyć papryką i pieprzem, włożyć do foliowego rękawa, skropić olejem. Zawiązać rękaw, włożyć do naczynia żaroodpornego, folię nakłuć w kilku miejscach wykałaczką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.
Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Ułożyć liście niedźwiedziego czosnku, osączone suszone pomidory i pieczarki. Zwinąć w roladkę, zawiązać nitką kuchenną.
Oprószyć papryką i pieprzem, włożyć do foliowego rękawa, skropić olejem. Zawiązać rękaw, włożyć do naczynia żaroodpornego, folię nakłuć w kilku miejscach wykałaczką.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 35-40 minut.