Sposób przygotowania:
Tuńczyk pieczony z warzywami
Tuńczyka oprószamy solą i pieprzem z obu stron i odstawiamy.
W międzyczasie warzywa myjemy i kroimy : paprykę w kosteczkę, por i koperek na drobno.
Czosnek kroimy w kosteczkę. Tuńczyka dzielimy na dwie porcje i układamy na folii aluminiowej.
Każdą porcje posypujemy połową pokrojonych warzyw : por, papryka, koper i czosnek.
Każdą warstwę oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem.
Rybę zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Wyjmujemy z piekarnika i odcinamy górną część folii i ponownie wstawiamy i pieczemy jeszcze przez 15 minut.
W międzyczasie warzywa myjemy i kroimy : paprykę w kosteczkę, por i koperek na drobno.
Czosnek kroimy w kosteczkę. Tuńczyka dzielimy na dwie porcje i układamy na folii aluminiowej.
Każdą porcje posypujemy połową pokrojonych warzyw : por, papryka, koper i czosnek.
Każdą warstwę oprószamy solą i pieprzem, polewamy olejem.
Rybę zawijamy w folię i wstawiamy do nagrzanego piekarnika.
Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 30 minut.
Wyjmujemy z piekarnika i odcinamy górną część folii i ponownie wstawiamy i pieczemy jeszcze przez 15 minut.