Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Roladki z suszonymi owocami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Niedawno robiłam roladki drobiowe z serem pleśniowym i suszoną żurawiną. Tym razem przedstawiam nową modyfikację tego dania - w roladkach ukryłam, oprócz żurawiny, suszone śliwki i wiśnie, a ser pleśniowy zamieniłam na goudę.

Roladki z suszonymi owocami

Składniki:

Roladki z suszonymi owocami

 

 

 

  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Roladki z suszonymi owocami

ETAP 1:

Roladki z suszonymi owocami
Każdy filet rozbijamy za pomocą tłuczka, przyprawiamy

Mięso opłukujemy, osuszamy, możemy wyciąć błony. Każdy filet rozbijamy za pomocą tłuczka na cienki kotlet. Mięso oprószamy solą i pieprzem.

ETAP 2:

Roladki z suszonymi owocami
Na każdym kotlecie układamy owoce suszone i ser

Na każdym kotlecie układamy porcję suszonych owoców i sera.

ETAP 3:

Roladki z suszonymi owocami
Roladki panierujemy i obsmażamy na patelni

Zwijamy mięso w roladki, panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Roladki obsmażamy na oleju do przyrumienienia.

ETAP 4:

Roladki z suszonymi owocami
Na koniec roladki zapiekamy w piekarniku

Roladki przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, pieczemy w 180 st.C 45 minut.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.