lucyna19

lucyna19

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 83]

Pieczona rybka z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Rybka ta jest zdrowa bo pieczona:)

Pieczona rybka z warzywami

Składniki:

Pieczona rybka z warzywami

 

  • SKŁADNIKI DLA 2 OSÓB:
  • 4 filety z morszczuka lub mintaja,
  • przyprawa do ryb-ok.2 łyżeczek,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 6 różyczek kalafiora,
  • 6 różyczek brokuła,
  • 3 marchewki,
  • 1 cebula,
  • 1 pietruszka,
  • 3 łyżki oleju.

 

Sposób przygotowania:

Pieczona rybka z warzywami
Po rozmrożeniu rybę należy posolić, popieprzyć, oprószyć przyprawą do ryb.Marchewkę pokroić w plasterki, pietruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach, cebulę pokroić w półplasterki.Kalafior i brokuły podzielić na mniejsze części.Wszystkie warzywa podzielić na 4 części.Na blaszce wyłożyć kawałek folii aluminiowej.A na nią marchew, pietruszkę, cebulę,przykrywamy je rybą.Na wierzch ryby też układamy marchew, pietruszkę, cebulkę, kalafior i brokuł.Polewamy delikatnie olejem i zawijamy.Tak postępujemy z każdym kawałkiem ryby.Pieczemy w temp 180 stopni ok 1 godzinę. W zimie używam mrożonych warzyw-bez rozmrażania układam je na rybę.