Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Kotleciki z morszczuka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smażone kotleciki rybne z dodatkiem natki pietruszki. Podałam je z gotowanymi ziemniakami oraz surówką.

Kotleciki z morszczuka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z morszczuka

 

  • filet z morszczuka 600 gram
  • bułka czerstwa 1 szt
  • mleko 1/2 szklanki
  • jajko 1 szt
  • natka pietruszki 1 pęczek
  • bułka tarta do panierowania
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotleciki z morszczuka
Czerstwą bułkę moczymy przez 15 minut w mleku. Następnie odciskamy ją i dodajemy do ryby zmielonej w maszynce. Dodajemy również jajko, mieszamy. Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników. Przyprawiamy pieprzem i solą.

Z powstałej masy formujemy kulki, lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej. Rozgrzewamy olej na patelnie i smażymy kotleciki na rumiano.

Smacznego
Kotleciki z morszczuka
Rybę mielimy w maszynce, dodajemy odciśniętą bułkę.
Kotleciki z morszczuka
Dodajemy również jajko, mieszamy dokładnie.
Kotleciki z morszczuka
Natkę pietruszki siekamy i dodajemy do reszty składników. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Kotleciki z morszczuka
Z powstałej masy formujemy kulki, lekko spłaszczamy i obtaczamy w bułce tartej.