WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Smażony morszczuk z marynaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Filety z morszczuka argentyńskiego smażone na patelni w panierce, a wcześniej marynowane w marynacie majonezowo - czosnkowo - ziołowej.

Smażony morszczuk z marynaty Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Smażony morszczuk z marynaty

 

Sposób przygotowania:

Smażony morszczuk z marynaty

ETAP 1:

Filety rybne rozmrozić na sicie i osuszyć. Skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem.

W miseczce wymieszać składniki marynaty czyli majonez, śmietanę, rozgnieciony czosnek, roztarte zioła prowansalskie i sok wyciśnięty z cytryny.

Do marynaty włożyć filety rybne i dokładnie je obtoczyć w marynacie. Miskę przykryć i wstawić do lodówki na 2-3 godziny. Następnie wyjmować kawałki ryb i obtaczać w mące owsianej, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Wkładać na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na rumiano. Wykładać na talerz.

Podawać z ulubionymi dodatkami.

Smażony morszczuk z marynaty
Filety rybne w trakcie smażenia na patelni.
Smażony morszczuk z marynaty
Opanierowane ryby ułożone na gorącym oleju
Smażony morszczuk z marynaty
kawałki ryby włożone do przygotowanej marynaty
Smażony morszczuk z marynaty
wymieszana w miseczce marynata do morszczuka