ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

pieczona szyneczka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

aromatyczne mięso z rękawa

pieczona szyneczka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

pieczona szyneczka

 

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • olej - 1/3 szklanki
  • 4 łyżki oregano
  • 2łyżeczki soli
  • płaska łyżka papryki ostrej
  • płaska łyżka papryki słodkiej
  • 2 łyżki majeranku

 

Sposób przygotowania:

pieczona szyneczka
Mięso myjemy i osuszamy. Do miseczki wlewamy olej i dodajemy przyprawy, mieszamy. Mięso wkładamy do dużej miski i polewamy marynatą. Rękoma obtaczamy dokładnie mięso, przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy mięso i wkładamy do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końcówki i wkładamy na naczynie żaroodporne. Wstawiamy do piekarnika na 150 stopni i pieczemy 3 godziny.
pieczona szyneczka
do miseczki wlewamy olej, może być też oliwa
pieczona szyneczka
do oleju w misce dodajemy wszystkie przyprawy
pieczona szyneczka
obtaczamy mięso w przygotowanej marynacie
pieczona szyneczka
zamarynowane mięso wkładamy do rękawa i do piekarnika

Tagi:

szynka