elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Pieczona szynka

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Szyneczka pieczona

Pieczona szynka

Składniki:

Pieczona szynka

 

  • Około 1 kg. szynki
  • 5dkg. tłuszczu
  • sól
  • kolender
  • 15 dkg. cebuli

Sposób przygotowania:

Pieczona szynka
Umytą szynkę nacieramy solą z tłuszczem kolendrowym na 2 godziny rozgrzewamy tłuszcz w brytfanie włożyć mięso i piec w miernie ogrzanym piekarniku polewając sosem skrapiać wodą aby się nie palił .Gdy mięso na półupieczone włożyć do sosu cebulę usmażyć na złoty kolor .Miękkie mięso pokroić na cienkie płaty. Podawać z kapustą ziemniakami lub knedlami.

Tagi:

szynka