aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Pieczone bułki z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Chrupiące pieczone bułki z soczystym nadzieniem z pieczarek, cebuli i żółtego sera. Tak przygotowane bułki podałam na gorącą kolację.

Pieczone bułki z pieczarkami Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Pieczone bułki z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pieczone bułki z pieczarkami
Cebule obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy na gorący olej na patelni. Smażymy przez 3 minuty, co chwilę mieszając.

Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do cebuli i razem smażymy do odparowania wody z pieczarek. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środek.Środek z bułek wrzucamy do pieczarek z cebulą.

Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połowę startego na tarce sera. Ponownie mieszamy i nadzieniem napełniamy środek bułek.

Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 15 minut.

Na 3 minuty przed końcem pieczenia wierzch bułek posypujemy pozostałym startym serem.Tak przygotowane bułki podajemy z ulubionym sosem. 
Pieczone bułki z pieczarkami
Na patelni smażymy cebule, dodajemy pieczarki i przyprawiamy solą i pieprzem.
Pieczone bułki z pieczarkami
Do pieczarek z cebulą dorzucamy wydrążony środek z bułek.
Pieczone bułki z pieczarkami
Następnie wbijamy jajko i dokładnie mieszamy.
Pieczone bułki z pieczarkami
Do patelni dorzucamy połowę startego na tarce sera i ponownie mieszamy.
Pieczone bułki z pieczarkami
Nadzieniem napełniamy śreedk wydrążonych bułek i wstawiamy do piekarnika.