Sposób przygotowania:
Pieczone bułki z pieczarkami
Cebule obieramy i kroimy w plastry. Wrzucamy na gorący olej na patelni. Smażymy przez 3 minuty, co chwilę mieszając.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do cebuli i razem smażymy do odparowania wody z pieczarek. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środek.Środek z bułek wrzucamy do pieczarek z cebulą.
Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połowę startego na tarce sera. Ponownie mieszamy i nadzieniem napełniamy środek bułek.
Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 15 minut.
Na 3 minuty przed końcem pieczenia wierzch bułek posypujemy pozostałym startym serem.Tak przygotowane bułki podajemy z ulubionym sosem.
Pieczarki obieramy i kroimy w plasterki, wrzucamy do cebuli i razem smażymy do odparowania wody z pieczarek. Następnie przyprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy do ostygnięcia.Z bułek odcinamy wierzch i wydrążamy środek.Środek z bułek wrzucamy do pieczarek z cebulą.
Wbijamy jajko i dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy połowę startego na tarce sera. Ponownie mieszamy i nadzieniem napełniamy środek bułek.
Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na ok. 15 minut.
Na 3 minuty przed końcem pieczenia wierzch bułek posypujemy pozostałym startym serem.Tak przygotowane bułki podajemy z ulubionym sosem.