Sposób przygotowania:
Roladki wieprzowe z pieczarkami
Schab umyć, osuszyć i pokroić na porcje( kotlety). Każdą z porcji rozbić tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą, pieprzem i przyprawą do mięs. Pieczarki i cebulę posiekać. Cebulą zeszklić na łyżce oleju i poddusić wraz z pieczarkami. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na porcjach wieprzowiny układać po plasterku żółtego sera, na ser wykładać pieczarki i zawijać roladki. Spiąć je wykałaczkami. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć je na rozgrzanym na patelni oleju z każdej strony na złoto. Usmażone roladki przekładać do naczynia żaroodpornego i zapiec przez około 15 minut w temp. 200 stopni. Tak przygotowane roladki podawać z dowolną surówką i ziemniaczkami( mogą być pieczone lub gotowane na parze).