redakcja

redakcja

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 201]

Książka Kucharska: Ciasta rabarbarowe i inne pyszności

Pieczone buraki, rabarbar, mozzarella, ocet balsamiczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Poznaj przepis na pyszną potrawę autorstwa trenerki fitness Sylwii Wiesenberg - mieszanka sałat z pieczonymi burakami, rabarbarem, mozzarellą i octem balsamicznym.

Pieczone buraki, rabarbar, mozzarella, ocet balsamiczny

Składniki:

Pieczone buraki, rabarbar, mozzarella, ocet balsamiczny

 

Sposób przygotowania:

Pieczone buraki, rabarbar, mozzarella, ocet balsamiczny
Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35 – 45 minut  w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Umyty rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.

Mieszankę sałat Fit&Easy „Party” połączyć z pokrojoną cykorią ułożyć na półmisku razem z upieczonymi burakami i rabarbarem oraz pokrojoną w „ćwiartki” mozzarellą.

Całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą morską lub wędzoną.

Źródło przepisu: Fit&Easy