Sposób przygotowania:
Pieczone buraki, rabarbar, mozzarella, ocet balsamiczny
Umyte, obrane i pokrojone w cząstki buraki przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, oprószyć solą morską i piec 35 – 45 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Umyty rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Mieszankę sałat Fit&Easy „Party” połączyć z pokrojoną cykorią ułożyć na półmisku razem z upieczonymi burakami i rabarbarem oraz pokrojoną w „ćwiartki” mozzarellą.
Całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą morską lub wędzoną.
Źródło przepisu: Fit&Easy
Umyty rabarbar pokroić w plastry grubości 0,5 cm, przełożyć na blachę, skropić oliwą z oliwek, sokiem z cytryny oraz octem balsamicznym i piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 220°C.
Mieszankę sałat Fit&Easy „Party” połączyć z pokrojoną cykorią ułożyć na półmisku razem z upieczonymi burakami i rabarbarem oraz pokrojoną w „ćwiartki” mozzarellą.
Całość skropić oliwą z oliwek i oprószyć solą morską lub wędzoną.
Źródło przepisu: Fit&Easy