slodkokwasnakuchnia1

slodkokwasnakuchnia1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1012]

Pieczone faworki z ciasta francuskiego

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszne i chrupiące faworki. Robi się je naprawdę szybko i wystarczą tylko dwa składniki. W sam raz na słodki poczęstunek.

Pieczone faworki z ciasta francuskiego

Składniki:

Pieczone faworki z ciasta francuskiego

 

  • 1 op. ciasta francuskiego
  • 2 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania:

Pieczone faworki z ciasta francuskiego
Ciasto francuskie wyjmujemy z opakowania i rozwijamy. Następnie przekrajamy wszerz na 2 części. Każdą część kroimy na 2 cm paseczki. Paski nacinamy pośrodku, przez otwór przewlekamy jeden koniec paska i rozciągamy.

Układamy faworki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Faworki pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekładamy faworki np. do miski i jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem.

Smacznego