Sposób przygotowania:
Słodkie babeczki z ciasta filoETAP 1:
Arkusze ciasta ułożyć na wilgotną ściereczkę, następnie pokroić w kwadraty o wymiarze 11/11 cm, posmarować rozpuszczonym masłem.
ETAP 2:
Foremki do babeczek wyłożyć papilotkami. Na desce ułożyć po 3 arkusze ciasta, przesuwając je o kilka stopni.
Następnie włożyć do przygotowanych foremek.
ETAP 3:
Wstawić na 3-4 minuty do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
ETAP 4:
Mocno schłodzoną śmietankę ubić na sztywno dodając pod koniec cukier puder i cukier z wanilią.
Następnie miksując na niskich obrotach stopniowo dodawać serek mascarpone.
ETAP 5:
Krem przełożyć do szprycy lub rękawa cukierniczego i do każdej babeczki wcisnąć porcję kremu.
Po wierzchu posypać owocami, podawać.