Sposób przygotowania:
Rogaliki 3 składnikowe
Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy śmietanę oraz miękkie masło lub margarynę - zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
Ciasto wałkujemy podsypując mąką, wykrawamy trójkąty, na szerszym krańcu układamy konfiturę i zawijamy rogaliki.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30-35 minut do zarumieniania.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
Ciasto wałkujemy podsypując mąką, wykrawamy trójkąty, na szerszym krańcu układamy konfiturę i zawijamy rogaliki.
Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30-35 minut do zarumieniania.
Podajemy oprószając cukrem pudrem.
ETAP 1:

Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy śmietanę oraz miękkie masło lub margarynę
ETAP 2:

Zagniatamy ciasto. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
ETAP 3:

Ciasto wałkujemy podsypując mąką, wykrawamy trójkąty, na szerszym krańcu układamy konfiturę
ETAP 4:

Ciasto zawijamy rogaliki od szerszej strony w szczyt trójkącika tworząc rogaliki.
ETAP 5:

Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 30-35 minut do zarumieniania.
ETAP 6:

Podajemy oprószając cukrem pudrem.