Sposób przygotowania:
Piersi z kurczaka pod marchewkową pierzynką
Piersi z kurczaka przekrawamy w taki sposób, żeby powstały 4 porcje mięsa. Lekko je rozbijamy za pomocą tłuczka do mięsa i obsypujemy z każdej strony przyprawą do kurczaka.
Blaszkę smarujemy tłuszczem. Wykładamy na nią kawałki mięsa. Każdy kawałek posypujemy startą na tarce marchewką oraz pokrojoną w kostkę cebulą.
Śmietanę łączymy z majonezem i przyprawą curry. Tak przygotowaną masą polewamy warzywa. Całe danie posypujemy z wierzchu utartym serem.
Mięso zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.
Blaszkę smarujemy tłuszczem. Wykładamy na nią kawałki mięsa. Każdy kawałek posypujemy startą na tarce marchewką oraz pokrojoną w kostkę cebulą.
Śmietanę łączymy z majonezem i przyprawą curry. Tak przygotowaną masą polewamy warzywa. Całe danie posypujemy z wierzchu utartym serem.
Mięso zapiekamy w piekarniku w 180 stopniach C przez ok. 45 minut.