Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1614]

Pieczone jabłka z daktylami i masłem orzechowym

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Na podwieczorek polecam pyszne jabłka pieczone z dużą ilością daktyli suszonych i z masłem orzechowym. Najlepiej smakują od razu po upieczeniu takie gorące.

Pieczone jabłka z daktylami i masłem orzechowym

Składniki:

Pieczone jabłka z daktylami i masłem orzechowym

Składniki:

Sposób przygotowania:

Pieczone jabłka z daktylami i masłem orzechowym
1. Jabłka myjemy i osuszamy. Wydrążamy środki uważając żeby nie uszkodzić jabłek. Daktyle kroimy w kostkę i mieszamy z masłem orzechowym.

2. Wydrążone jabłka napełniamy daktylami i układamy w naczyniu do zapiekania. Następnie pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do miękkości jabłek.

3. Podajemy gorące zaraz po upieczeniu. Smacznego życzę.

Moje rady:

Porcja dla 4 osób.

Czas pieczenia zależy od twardości jabłek, może być dłuższy lub krótszy.