Sposób przygotowania:
Smażone kawałki kurczaka
Marynata;
oliwę dokładnie wymieszać z kostkami rosołowymi oraz odrobiną przyprawy curry.
Kawałki kurczaka po oczyszczeniu ,umyciu i osuszeniu natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą.
Tak przygotowane kawałki kurczaka odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie włożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażać kilka minut, obrócić, zmniejszyć płomień gazu i smażyć do miękkości mięsa, od czasu do czasu obracając i w razie potrzeby podlewając kurczaka.
Podawać do drugiego dania.
oliwę dokładnie wymieszać z kostkami rosołowymi oraz odrobiną przyprawy curry.
Kawałki kurczaka po oczyszczeniu ,umyciu i osuszeniu natrzeć dokładnie przygotowaną marynatą.
Tak przygotowane kawałki kurczaka odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny.
Po tym czasie włożyć na rozgrzany tłuszcz i podsmażać kilka minut, obrócić, zmniejszyć płomień gazu i smażyć do miękkości mięsa, od czasu do czasu obracając i w razie potrzeby podlewając kurczaka.
Podawać do drugiego dania.
gusia1000