Sposób przygotowania:
Potrawka z piersi z cukinią, marchewką i papryką
Pierś z kurczaka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w sporą kostkę i posypujemy przyprawami. Mieszamy i odstawiamy.
W międzyczasie cukinię i paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso oraz cebulę i czosnek przez kilka minut i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Następnie na tej samej patelni przesmażamy warzywa i dodajemy do gotującego się mięsa, gotujemy do miękkości. Na samym końcu dokładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
W międzyczasie cukinię i paprykę myjemy, kroimy w kostkę. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Marchew obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Na rozgrzanym oleju przesmażamy mięso oraz cebulę i czosnek przez kilka minut i wkładamy do garnka z gotującą się wodą.
Następnie na tej samej patelni przesmażamy warzywa i dodajemy do gotującego się mięsa, gotujemy do miękkości. Na samym końcu dokładamy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.