Sposób przygotowania:
Smażony kurczak z dodatkami
Kawałki kurczaka, umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć z każdej strony olejem, czosnkiem granulowanym, solą, odrobiną pieprzu ziołowego oraz pikantną przyprawą do kurczaka. Tak doprawione kawałki kurczaka odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
Następnie włożyć kawałki kurczaka na rozgrzaną patelnie wysmarowaną masłem klarownym. Posypać papryką słodką.
Smażyć do miekkości mięsa, podlewając gorącą wodą w razie potrzeby.
Podawać z ziemniakami i kapustą.
Następnie włożyć kawałki kurczaka na rozgrzaną patelnie wysmarowaną masłem klarownym. Posypać papryką słodką.
Smażyć do miekkości mięsa, podlewając gorącą wodą w razie potrzeby.
Podawać z ziemniakami i kapustą.
Justi2401
BozenaMatuszczyk
Justi serdecznie dziekuje.;)
gusia1000