Sposób przygotowania:
Pieczone kopytka
Ugotowane ziemniaki przeciskamy przez praskę i dodajemy jajka, mąkę, sól i wyrabiamy elastyczne ciasto. Robimy wałeczki i kroimy nożem na kopytka. Blachę piekarnikową wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy kopytka.
Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. W połowie pieczenia przewracamy kopytka na drugą stronę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Pieczone kopytka podajemy z przesmażoną cebulką.
Blachę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. W połowie pieczenia przewracamy kopytka na drugą stronę.
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Pieczone kopytka podajemy z przesmażoną cebulką.
lukrowanepierniczki
kuchenny świat