Sposób przygotowania:
Boczek gotowany w ciemnej marynacieETAP 1:
Boczek natrzeć ze wszystkich stron solą, pieprzem, papryką. Posypać ze wszystkich stron majerankiem. Sos sojowy wymieszać z octem balsamicznym i magi i polać mięso. Posmarować z wierzchu musztardą i obłożyć plasterkami czosnku. Odstawić na 24 godziny do lodówki.
Następnie włożyć do rękawa foliowego. Do rękawa włożyć również śliwki, listek laurowy i ziele angielskie. Zamknąć i włożyć do garnka z wodą. Zagotować. Gotować 1,5 godziny na małym ogniu.
Wystudzić w garnku a następnie wyjąć z worka i schłodzić w lodówce. Kroić na plasterki.
![Boczek gotowany w ciemnej marynacie Boczek gotowany w ciemnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczek-gotowany-w-ciemnej-marynacie-569730.jpg)
![Boczek gotowany w ciemnej marynacie Boczek gotowany w ciemnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczek-gotowany-w-ciemnej-marynacie-569731.jpg)
![Boczek gotowany w ciemnej marynacie Boczek gotowany w ciemnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczek-gotowany-w-ciemnej-marynacie-569732.jpg)
![Boczek gotowany w ciemnej marynacie Boczek gotowany w ciemnej marynacie](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/boczek-gotowany-w-ciemnej-marynacie-569733.jpg)