Sposób przygotowania:
Kluseczki ziemniaczane na zielonoETAP 1:
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, przestudzić, przecisnąć przez praskę. Dodać pokruszony ser feta i tyle mąki ziemniaczanej żeby się nie kleiło do rąk i dało się zagnieść.
Z ciasta odrywać malutkie kawałki i formować kuleczki. Kluseczki ugotować w osolonej wodzie około 3 minuty od wypłynięcia. Odcedzić.
Szpinak rozmrozić. Brokuły ugotować. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić szpinak. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażyć razem kilka minut mieszając. Dodać pokrojone brokuły. Wlać śmietanę. Doprawić solą i pieprzem i razem dusić 3 minuty. Dodać kluseczki. Można je wcześniej obsmażyć na maśle. Wymieszać. Posypać startym żółtym serem i smażyć pod przykryciem, aż ser się rozpuści.
Podawać na gorąco.